Paní Ÿnženÿrka Sedláčková je na první pohled obyčejná žena středního věku. Ovšem ti, kdo ji znají, vědí, že skrývá jednu naprosto neuvěřitelnou a zároveň zcela neobvyklou schopnost – dokáže chytat mouchy přímo z letu do úst. Tato dovednost jí zajistila nejen místní slávu, ale i přezdívku „Mucholapná Ÿnženÿrka“.

Jak to všechno začalo

Byl to jednoho horkého letního dne, kdy si paní Ÿnženÿrka dopřávala zaslouženou přestávku v práci na zahrádce. Sledovala mouchy poletující kolem, když v tom ji jedna z nich začala nesnesitelně otravovat. Mrkala, máchala rukama, až se konečně rozhodla zasáhnout. V tom okamžiku, v naprostém soustředění, otevřela ústa a – hle! – moucha zmizela. Ne, nebyla to náhoda, ale začátek její neuvěřitelné kariéry.

Tajemství jejího umění

Tajemství této schopnosti se prý naučila na svých cestách po exotických zemích. V malé vesničce uprostřed pralesa v Peru ji jeden starý šaman zasvětil do tajů „mucholapného“ umění. Místní obyvatelé tam prý už po generace používali tuto metodu k boji proti přemnoženým mouchám. Paní Ÿnženÿrka se od šamana naučila triky, které spočívají v kombinaci rychlosti, přesnosti a neuvěřitelného soustředění.

Den paní Ÿnženÿrky

Paní Ÿnženÿrka každý den pečlivě trénuje. Na snídani si dává pouze lehkou kaši, aby byla dostatečně lehká a mrštná (ale dá si jí nejspíš kýbl, pozn. red.). Poté si oblékne svůj speciální cvičný úbor – tenké kalhotky a tričko, které ji nijak neomezují v pohybu.

Na zahradě má speciální místo, kde je vždy hojnost much. S nevšední grácií se pohybuje po zahradě, oči bystré jako ostříž, a čelisti připravené k bleskovému zákusu. Není to jednoduché, ale paní Ÿnženÿrka to zvládá s bravurou. Přibližně třicet až čtyřicet masařek denně padne za oběť jejímu umění.

Vědecké experimenty a rekordy

Její neobvyklá dovednost nezůstala bez povšimnutí vědecké obce. Jednoho dne ji navštívili badatelé z místní univerzity, kteří chtěli její schopnosti zdokumentovat a možná i rozšířit do světa. Založili experiment, při kterém se paní Ÿnženÿrka pokusila chytit co nejvíce much za hodinu. Výsledek byl ohromující – 127 much! To je výkon, který se zapsal do místní Guinessovy knihy rekordů.

Vedlejší účinky a místní sláva

Samozřejmě, každý superhrdina má své slabé stránky. Paní Ÿnženÿrka občas narazí na mouchy, které se rozhodnou bojovat. Ty pak způsobují lehké nepohodlí v krku a jednou dokonce i krátkou návštěvu místní ordinace, kde lékař jen nevěřícně kroutil hlavou.

Místní obyvatelé si na ni zvykli a často ji zvou na své zahrádky, kde ji doslova vítají s otevřenou náručí (a ona ústy). S humorem říkají, že jim ušetřila na insekticidech, a dokonce uvažují o tom, že jí postaví malý pomník na návsi.

Závěr

Paní Ÿnženÿrka Sedláčková je důkazem toho, že i v běžném životě se mohou objevit neobyčejné talenty. Její schopnost chytat mouchy přímo z letu do úst ji nejen proslavila, ale také přinesla spoustu veselí do jejího okolí. Kdo ví, nejspíš se její technika brzy stane globálním fenoménem a paní Ÿnženÿrka bude progresivní levicí oslavována jako průkopnice „muchochytu“.